Cattle at Sunrise

Storfe

Inge Grimeland

Mobil: 918 75 501

Epost: inge@tema-as.no

spørsmål.png
Cattle at Sunrise
Bovia png.png

Pris:  159,- pr. stk â 1kg

Pris ved kjøp av 36stk: 109,- pr.stk

BESTSELGE1.png
Black Background

Boviva Drink 1kg

Boviva Drink er en velsmakende høyenergi-drink som blir gitt til kyr umiddelbart etter kalving for raskt å rehydrere en ku, fylle på utarmet mineralnivå og bidra til å opprettholde blodkalsium på normale nivåer.

Cattle at Sunrise
product_calcium_en-497x427.jpg

Pris:  645,- pr. eske â 4 stk

Pris ved kjøp av 6 esker: 425,- pr.eske

BESTSELGE1.png
Black Background

Calsium Bolus Plus 4 stk à 175g

KOMPLETT EN-GANGS TILSKUDD MED 45g Ca⁺⁺  1 bolus med en vekt på 175g består av to deler, med forskjellig nedbrytning og frigjøring av kalsiumioner.

Cattle at Sunrise
BESTSELGE1.png

Pris:  479,- pr. boks â 15 stk

Black Background

Elektrolytt bolus for kalver 15 stk

Elektrolytt Bolus for kalver er en utmerket stabilisator for vann- og elektrolyttbalanse som brukes under symptomer på diaré. Bolus skal administreres ved hjelp av applikatoren i munnen. 

Storfe på Sunrise
dokumentert virkning.png

Pris:  1590,- pr. kanne â 20 Liter

Pris ved kjøp av 3 stk: 1290,- pr.stk

Pris ved kjøp av 6 stk: 1029,- pr.stk

Black Background

Cid Lines Kenomint SD Spenespray 20L

Keno™mint er en unik spenespray/dypp, som brukes som en del av en forebyggende strategi mot mastitt hos lakterende kyr. Keno™mint inneholder Menthae arvensis, som har mykgjørende og anti-inflammatoriske egenskaper for bedre ku komfort.

Child Fôring Calf
BESTSELGE1.png

Pris:  1190,- pr. stk

Pris ved kjøp av 3 stk: 890,- pr.stk

Pris ved kjøp av 5 stk: 800,- pr.stk

Black Background

Provita Protect POM-VPS 100ml

Provita Protect er et oralt tilskudd som gir en høy dose av multi-stammede probiotiske bakterier for å forebygge eller behandle diaré hos nyfødte kalver.

Cattle at Sunrise
med-kobber-nordic-block-scaled PNG.png

Pris:  598,- pr. bøtte â 20kg

Pris ved kjøp av palle (25stk): 519,- pr.stk

Pris ved kjøp av palle (50stk): 449,- pr.stk

BESTSELGE1.png
Black Background

Nordic Block Premium Storfe/Geit m/kobber 20kg

Nordic block PREMIUM – gir et komplett tilskudd av vitaminer, mikro- og makromineraler, samt energi og omega-3 fra norsk laks. Salt bør gis i tillegg for riktig sammensetning og best økonomi.

Cattle at Sunrise
responsepaste.png
BESTSELGE1.png

Pris:  249,- pr. stk

Pris ved kjøp av 12stk: 179,- pr.stk

Black Background

Provita Response Paste 35g

Provita Response Paste er ett oralt pasta tilskudd, som gir energi, naturlig råmelk pulver, probiotiske bakterier, eggepulver og vitaminer for å gi nyfødte kalver en kick-start.

mineraler.png

Hvorfor Fôrtilskudd

Dyr på beite trenger mineraler for å sikre optimal tilvekst, melkeproduksjon og reproduksjon. Naturlig tilgang til mineraler i beitefôr varierer. Høy pH i jorden kan hindre opptak av mineraler, og mange steder er det også et naturlig lavt innhold av mineraler i jord og beitefôr.

Mineralregulering

Opptagelsen av mineralene i Solsel bygger på dyrets evne til selv å søke etter natrium. Natrium er det eneste mineralet som dyrene selv kan regulere. Solsel har sammen med natrium en optimal sammensetning av makro og micromineraler 

 

Nok naturlige mineraler?

Det normale er at sommerbeitende dyr får for lite mineraler og sporstoffer i gressfôret. Et balansert fôr er nødvendig for å støtte produksjon, vekst og reproduksjon. 

 

Mineralsteinen gir balanse

• Tilskuddet er basert på selvregulering

• Naturlig kilde for viktige sporstoff og mineraler

• Gir balanse i fôrinntaket.

Effekter av mineralene

Kalsium: Beinstruktur, muskelkontrakson, hjerterytme, nerveaktivitet og blodets koaguleringsevne. Generell helsetilstand.

Fosfor: Vekst, stoffskifte og produksjon. Påvirker mikrobene i vomma.

Magnesium: Utvikling av skjelett, hjertemusklatur og nervesystemet. Aktiverer enzymer som styrker nervesystemet. Drøvtyggere er avhengig av kontinuerlig tilførsel av magnesium for å oppnå optimalt fôropptak. Spesielt viktig ved fôrskifte og dårlig surfôr kvalitet.

Natrium: Væskebalanse.Regulerer natrium/kalium balansen i spyttet.

Jern: Hemoglobindannelse.

Kobber: Opptak av jern.

Mangan: Utvikling av beinvev og tenner. Viktig i forhold til normal vekst. Mangel gir redusert fôropptak og redusert vekst. Viktig for normal fruktbarhet og reproduksjon. Mangel kan gi dårlig utviklede eggstokker og dårlig eggløsning.

Kobolt: Styrer mikroorganismer i vomma. Mangel gir nedsatt fruktbarhet.

Jod: Styrker hormonbalansen. Viktig for omsetningen av fett og karbohydrater. Viktig for mobiliseringen av brunt fett, som er en viktig energikilde for varmeproduksjon hos nyfødte dyr.

Selen: Mangel gir muskeldegenerasjoner. Mest fremtredende hos lam og kalver etter mordyr som i drektighetsperioden har fått for liten tilførsel av selen. Mangel gir redusert vekst hos unge dyr. Mangel øker frekvensen av tilbakeholdt etterbyrde.