Søk

Visste du dette om jurpleie?

Melkekyr har generelt sett en stor belastning på jurene sine, og etter at vi i moderne tid har fått melkeroboter har det åpnet seg opp for andre potensielle skader enn bare belastning. Ved bruk av melkerobot har man i tillegg til belastning også en risiko med mekaniske skader, og jurpleie er derfor noe man definitivt må ta på alvor.


I tillegg til belastning har man andre ytre påvirkninger som for eksempel sola, og om sommeren er det derfor lurt å følge litt ekstra med samt å smøre inn jurene med spesial solkrem for å unngå solbrenthet.

Hvert år behandler veterinærer rundt 15 tilfeller av jurbetennelse for hver 100 ku. Med andre ord kan vi si at vi i snitt har rundt 15% av kuene våre som får betennelser i løpet av et år. Selv om man kanskje tenker seg at 15% er et forholdsvis lavt tall, er det viktig å ikke glemme at dette er kun de innrapporterte tallene og de tilfellene som er behandlet av veterinær. Det er derfor ikke helt usannsynlig at det reelle antallet er betydelig høyere når man ser at det hver måned er flere millioner liter melk som blir “nedklasset” på grunn av høyt celletall. Det er muligens vanskelig å nå en null-prosent i forhold til dette da det alltid vil være en viss belastning som overgår det naturlige nivået når man snakker om matproduksjon, men det er mye man selv kan gjøre for å gi kua et så bra liv som mulig.

Våre kunder anbefaler blant annet KENO™FIX som er produsert i en aerosolspray av høy kvalitet, hvor gassen er 100% homogen med konsentratet. Dette garanterer et konstant trykk til enhver tid. Den er funksjonell (spraybar) i alle mulige stillinger, noe som kan være svært viktig for enkel påføring. Dens “second skin -teknologi, skaper en sterk og fleksibel film på huden som frigjør en konstant og langvarig biocid substans.


KENOFIX 300ml


klar til bruk på alle dyreslag (griser, storfe, sauer, hester). Desinfiser med Keno ™ fix ved å spraye 15-20 cm fra huden, klauer, klør, knær, hale, ører, navler eller skrotum.
Kenofix kan bestilles HER
Vi i Tema Landbruk setter også et høyt fokus på det å forebrygge fremfor det å bare jobbe med skadebehandling. Vi har fått meget gode tilbakemeldinger på KENO™MINT.


Cid Lines Kenomint SD Spenespray 20L


Keno™mint er en unik spenespray/dypp, som brukes som en del av en forebyggende strategi mot mastitt hos lakterende kyr. Keno™mint inneholder Menthae arvensis, som har mykgjørende og anti-inflammatoriske egenskaper for bedre ku komfort.


Kenomint SD kan bestilles HER