0
storfe'.png

Storfe

Inge Grimeland

Mobil: 918 75 501

Epost: inge@tema-as.no

Hvorfor Fôrtilskudd

Dyr på beite trenger mineraler for å sikre optimal tilvekst, melkeproduksjon og reproduksjon. Naturlig tilgang til mineraler i beitefôr varierer. Høy pH i jorden kan hindre opptak av mineraler, og mange steder er det også et naturlig lavt innhold av mineraler i jord og beitefôr.

Mineralregulering

Opptagelsen av mineralene i Solsel bygger på dyrets evne til selv å søke etter natrium. Natrium er det eneste mineralet som dyrene selv kan regulere. Solsel har sammen med natrium en optimal sammensetning av makro og micromineraler 

 

Nok naturlige mineraler?

Det normale er at sommerbeitende dyr får for lite mineraler og sporstoffer i gressfôret. Et balansert fôr er nødvendig for å støtte produksjon, vekst og reproduksjon. 

 

Mineralsteinen gir balanse

• Tilskuddet er basert på selvregulering

• Naturlig kilde for viktige sporstoff og mineraler

• Gir balanse i fôrinntaket.

Effekter av mineralene

Kalsium: Beinstruktur, muskelkontrakson, hjerterytme, nerveaktivitet og blodets koaguleringsevne. Generell helsetilstand.

Fosfor: Vekst, stoffskifte og produksjon. Påvirker mikrobene i vomma.

Magnesium: Utvikling av skjelett, hjertemusklatur og nervesystemet. Aktiverer enzymer som styrker nervesystemet. Drøvtyggere er avhengig av kontinuerlig tilførsel av magnesium for å oppnå optimalt fôropptak. Spesielt viktig ved fôrskifte og dårlig surfôr kvalitet.

Natrium: Væskebalanse.Regulerer natrium/kalium balansen i spyttet.

Jern: Hemoglobindannelse.

Kobber: Opptak av jern.

Mangan: Utvikling av beinvev og tenner. Viktig i forhold til normal vekst. Mangel gir redusert fôropptak og redusert vekst. Viktig for normal fruktbarhet og reproduksjon. Mangel kan gi dårlig utviklede eggstokker og dårlig eggløsning.

Kobolt: Styrer mikroorganismer i vomma. Mangel gir nedsatt fruktbarhet.

Jod: Styrker hormonbalansen. Viktig for omsetningen av fett og karbohydrater. Viktig for mobiliseringen av brunt fett, som er en viktig energikilde for varmeproduksjon hos nyfødte dyr.

Selen: Mangel gir muskeldegenerasjoner. Mest fremtredende hos lam og kalver etter mordyr som i drektighetsperioden har fått for liten tilførsel av selen. Mangel gir redusert vekst hos unge dyr. Mangel øker frekvensen av tilbakeholdt etterbyrde.

918 75 506

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Kontakt oss

Kontakt oss

918 75 506

Sikker betaling:

@2023 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

*alle priser er eksl.mva