Spør meg

Andre Tisthamar

Mobil: 918 75 502

Epost: Andre@tema-as.no

spørsmål.png
josilac-classic-300x262.png
JosilacCombi_6760-DE-PZ-768x317-300x124.
brosj.png

Fordelene med Josilac
Ensileringsmiddelet Josilac er utviklet for å oppfylle dagens krav om å bevare maksimalt av fôrverdien fra det ferkse fôret, og maksimerer både lagrings- og fôrpotensialer til hjemmedyrket fôr.


Slik fungerer det:
En naturlig fermentering av gress kan ta fra 2-6 uker. Josilac vil fermentere gresset på 1-2 dager. Josilac er et naturlig, flerstammet ensileringsmiddel som sørger for at ph-verdien i fôret senkes raskt og trygt ved hjelp av den nye "safety effect" som hemmer dannelse av gjær, mugg og øker aerob stabilitet.


Under ensilering må pH-verdien på ferskt fôr falle fra 7,0/6,5 til ca. pH 4,0. Josilac sin "Turbo-effect" sørger for at denne pH-reduksjonen skjer så raskt som mulig.


En god gjæring vil bevare maksimalt av fôrverdien fra det ferkse fôret. For å sikre at en god gjæring finner sted må et anaerobt miljø etableres raskest mulig. Når oksygenet er fjernet, konverterer melkesyrebakterier plantesukker til mer melkesyre. Dette senker pHen og forhindrer uønskede organismer i å bryte ned ensilasjen og redusere næringsinnholdet, samt gjør ensilasjen lagringsstabil.


Josilac sine enzymer gjør også sukker lett tilgjengelig, og gjør fiber lettere fordøyelig. Det holder avfallsprodukter (CO2 og svake syrer) på et minimum, samtidig som den bevarer mer tørrstoff, næringsstoff, energi og protein i det ferdige silofôret.


Josilac er et ikke etsende produkt som er helt ufarlig for både mennesker og dyr. Gjennom gjenntatt forsøk så har Josilac vist at en bevarer mer energi i grovfôret og reduserer dermed bruken av kraftfôr.

DLG_classic.PNG

Josilac Classic er DLG-testet (1b, 1c,
4b, 4c melk) den kan også brukes i
økologisk drift.

DLG_Combi.PNG

Josilac Combi er DLG-testet (1c, 2 melk)

DLG er den viktigste, økonomisk og politisk uavhengige, organisasjon, med hensyn til kvalitetsvurderingen av landbruksprodukter.


Høye kvalitetskrav, kravene fra praksis og de nyeste økonomiske erkjennelsene utgjør grunnlaget for tildeling av DLG-kvalitetsstempler.

 

  • Overgjennomsnittlig fôrverdi (etter DLG-standard)

  • Du kan stole på det: Det som står utenpå, er også inni!

  • Plettfrie råvarer, gjennomtenkte tilsetningsstoffer

  • God fremstillingspraksis og hygiene

  • Miljøbevisst

  • Klar og informativ produktdeklarasjon

  • Regelmessige uanmeldte prøvetakinger hos bønder, forhandlere og produsenter

  • Offentliggjøring av testresultater på internettsiden til DLG (www.DLG.org/)

Josilac®-serien inneholder fem forskjellige biologiske tilsetningsstoffer. Nedenfor finner du en oversikt over alle fem produktene:

hva er josilac.png

Hvilke fordeler har jeg ved bruk av Josilac®?

Josilac® med TURBO-effekt

 

Sammen med den kontrollerte gjæringsprosessen er forsuringstiden viktig for å oppnå overlegen ensilasjernæringskvalitet med stabile proteiner. For å redusere pH-nivået så raskt som mulig, tilbyr JOSERA deg to homofermentative ensilasjonsinokulanter: Josilac® classic og Josilac® gress. Begge inneholder TURBO-effekten som sørger for en rask og dyp forsuring av eng og feltgress samt belgfrukter.

Label-Turbo-300x195.png

Josilac® med SAFETY-Effect

Høykvalitets og høyenergiske ensileringer er ofte ustabile og spesielt utsatt for oppvarming og muggdannelse under utmating. Gjær og mugg bruker oksygentilførselen som er tilgjengelig når klemmen åpnes for å formere seg eksplosivt. Skadene er vanligvis omfattende. Resultatet er et høyt fôringstap. I tillegg kan mugg og såkalte "hot spots" forekomme i dypere lag av ensilaget. Gjennom nåværende luftkanaler (f.eks. På grunn av utilstrekkelig kompresjon eller på grunn av lave utmatingshastigheter) kan oksygen trenge noen meter inn i ensilagemassen. Kyr med høy produksjon er spesielt følsomme for varm og muggent ensilasje, og fôropptaket reduseres. Videre påvirker mykotoksiner produsert av mugg negativt dyrehelsen. En god komprimering og høy utmating (1,5 m / uke om vinteren, 2,5 m / uke om sommeren) bør være målet. For å få mer sikkerhet i høykvalitetsfôret, bør Josilac® med SAFETY-Effect brukes. Det hemmer dannelsen av gjær og mugg og øker aerobe stabilitet (se bilder nedenfor av behandlet og ubehandlet ensilagmais, 2014). Derfor er fôret friskt og kjølig lenger, i tillegg til at tapet av fôr er redusert. Ensilasens høye kvalitet og hygiene er fortsatt stabil.

Label-Safety-300x191.png

Josilac® med SYMBIOSE-effekt

Alt-i-ett-løsningen kan genereres av de kombinerte effektene av TURBO og SAFETY. Med SYMBIOSIS-effekten oppnår JOSERA mer enn de individuelle effektene av TURBO og SIKKERHET. Symbiose er preget av en merverdi. Kombinasjonen av gjensidig støtte og kontroll av homofermenterende og heterofermentative melkesyrebakteriestammer er unik. Elementer ut av de to forskjellige mekanismene er samlet. På grunn av dette kan Josilac® med SYMBIOSIS-Effect brukes over et bredt spekter av ensilerte materialer og et bredt spekter av tørrstoff. Dette gjør det lettere for bonden å ta det riktige valget av ensilasjonsvaksinering og gir ham mer fleksibilitet.

Label-Symbiosis.png

Hvilke bruksområder har Josilac®?

 

Bruken av et spesifikt ensilasjonsvaksinemiddel er basert på flere parametere:

Type ensilert materiale

  • Gjæringsevne

  • Buffer kapasitet

Tørrstoffinnhold

Utmating ved ensilatorklemmen

 

Ulike typer effekter vurderes. TURBO-effekten skal brukes i tilfeller av moderat eller vanskelig gjæring, for eksempel Josilac® classic eller Josilac® gress. Jo lettere det ensilerte materialet gjæres og jo høyere tørrstoffet er, desto viktigere er beskyttelsen mot gjenoppvarming og formdannelse. Her skal Josilac® ferm eller Josilac® ekstra brukes med sin SIKKERHET-effekt.

 

For økt fleksibilitet for å reagere på ensilasjonsmateriale, vær og høstforhold, er Josilac® combi med SYMBIOSISEffect det riktige valget. Grafikken nedenfor viser gjennom fargene (grønn, blå, gul, oransje) hvilken effekt og hvilken Josilac® ensilasjonsinokulant som skal brukes under hvilken tilstand.

Einsatz_Josilac.webp