Ensilering gjort enkelt

Trenger du hjelp med å finne rett produkt

Spørr meg! 

Andre Tisthamar

Mobil: 918 75 502

epost: andre@tema-as.no

josilac-classic-300x262.png
JosilacCombi_6760-DE-PZ-768x317-300x124.
brosj.png

Høykvalitets ensileringer er definert av et veldig godt tørrstoffinntak og forbedret næringsstofffordøyelighet. Det høye inntaket av grovfôr øker melkeproduksjonen, fremmer varig dyrehelsestabilitet og forbedrer dermed kyrnes levetid. Derfor er de primære målene med ensilering at det konserverte fôret: kan lagres, produseres med lave tap, og har høy fôrverdi. Kvaliteten på ensilasje avhenger av modenheten til ensilert materiale, været, tørrstoff og sukkerinnhold. Andre viktige påvirkningsfaktorer er bufferkapasitet, nitratinnhold og mikroorganismebelastning. Noen av disse faktorene kan kontrolleres av bonden, og dermed kan ensilatkvaliteten påvirkes med riktig ensilahåndtering (høsttid, klippehøyde, visning og feltherdetid, komprimering og tildekking).

Hva er Josilac®? Ensilatstilsetningsstoffet fra JOSERA bærer navnet Josilac®. Josilac®-serien inneholder fem forskjellige biologiske tilsetningsstoffer. Nedenfor finner du en oversikt over alle fem produktene:

Hvilke fordeler har jeg ved bruk av Josilac®?

Josilac® med TURBO-effekt

 

Sammen med den kontrollerte gjæringsprosessen er forsuringstiden viktig for å oppnå overlegen ensilasjernæringskvalitet med stabile proteiner. For å redusere pH-nivået så raskt som mulig, tilbyr JOSERA deg to homofermentative ensilasjonsinokulanter: Josilac® classic og Josilac® gress. Begge inneholder TURBO-effekten som sørger for en rask og dyp forsuring av eng og feltgress samt belgfrukter.

Josilac® med SAFETY-Effect

Høykvalitets og høyenergiske ensileringer er ofte ustabile og spesielt utsatt for oppvarming og muggdannelse under utmating. Gjær og mugg bruker oksygentilførselen som er tilgjengelig når klemmen åpnes for å formere seg eksplosivt. Skadene er vanligvis omfattende. Resultatet er et høyt fôringstap. I tillegg kan mugg og såkalte "hot spots" forekomme i dypere lag av ensilaget. Gjennom nåværende luftkanaler (f.eks. På grunn av utilstrekkelig kompresjon eller på grunn av lave utmatingshastigheter) kan oksygen trenge noen meter inn i ensilagemassen. Kyr med høy produksjon er spesielt følsomme for varm og muggent ensilasje, og fôropptaket reduseres. Videre påvirker mykotoksiner produsert av mugg negativt dyrehelsen. En god komprimering og høy utmating (1,5 m / uke om vinteren, 2,5 m / uke om sommeren) bør være målet. For å få mer sikkerhet i høykvalitetsfôret, bør Josilac® med SAFETY-Effect brukes. Det hemmer dannelsen av gjær og mugg og øker aerobe stabilitet (se bilder nedenfor av behandlet og ubehandlet ensilagmais, 2014). Derfor er fôret friskt og kjølig lenger, i tillegg til at tapet av fôr er redusert. Ensilasens høye kvalitet og hygiene er fortsatt stabil.

Josilac® med SYMBIOSE-effekt

Alt-i-ett-løsningen kan genereres av de kombinerte effektene av TURBO og SAFETY. Med SYMBIOSIS-effekten oppnår JOSERA mer enn de individuelle effektene av TURBO og SIKKERHET. Symbiose er preget av en merverdi. Kombinasjonen av gjensidig støtte og kontroll av homofermenterende og heterofermentative melkesyrebakteriestammer er unik. Elementer ut av de to forskjellige mekanismene er samlet. På grunn av dette kan Josilac® med SYMBIOSIS-Effect brukes over et bredt spekter av ensilerte materialer og et bredt spekter av tørrstoff. Dette gjør det lettere for bonden å ta det riktige valget av ensilasjonsvaksinering og gir ham mer fleksibilitet.

Hvilke bruksområder har Josilac®?

 

Bruken av et spesifikt ensilasjonsvaksinemiddel er basert på flere parametere:

Type ensilert materiale

  • Gjæringsevne

  • Buffer kapasitet

Tørrstoffinnhold

Utmating ved ensilatorklemmen

 

Ulike typer effekter vurderes. TURBO-effekten skal brukes i tilfeller av moderat eller vanskelig gjæring, for eksempel Josilac® classic eller Josilac® gress. Jo lettere det ensilerte materialet gjæres og jo høyere tørrstoffet er, desto viktigere er beskyttelsen mot gjenoppvarming og formdannelse. Her skal Josilac® ferm eller Josilac® ekstra brukes med sin SIKKERHET-effekt.

 

For økt fleksibilitet for å reagere på ensilasjonsmateriale, vær og høstforhold, er Josilac® combi med SYMBIOSISEffect det riktige valget. Grafikken nedenfor viser gjennom fargene (grønn, blå, gul, oransje) hvilken effekt og hvilken Josilac® ensilasjonsinokulant som skal brukes under hvilken tilstand.

918 75 506

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Kontakt oss

Kontakt oss

918 75 506

Sikker betaling:

@2023 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

*alle priser er eksl.mva

0